
Gelderland is het eerste regionale knooppunt in het Netwerk Oorlogsbronnen, waarin nauw wordt samengewerkt, gebruik wordt gemaakt en aansluiting wordt gezocht bij de nationale infrastructuur. Bestaande kennis en kunde wordt uitgewisseld, vergroot en waar mogelijk generiek ontwikkeld en toegepast.
Vernieuwde website gelanceerd
Drie inventariserende onderzoeken afgerond
Website live
De website www.wo2gld.nl is live! De website is een groeimodel. Van een plek van informatie over activiteiten en projecten van WO2GLD wil de site uitgroeien tot een platform voor iedereen zich bezig houdt met of geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland.
Projectplan gepresenteerd
Met kasteel Rosendael als fraai en passend decor is op 23 juni het projectplan voor Gelderse Oorlogsbronnen gepresenteerd. Het plan beschrijft de vervolgstappen om te komen tot het eerste provinciale satellietportaal van het Netwerk Oorlogsbronnen.
Eerste bijeenkomst Gelderse Oorlogsbronnen
Een hoge opkomst van Gelderse erfgoedinstellingen eind februari, tijdens de werkconferentie over het te ontwikkelen portal Gelderse Oorlogsbronnen. Tijdens deze oriënterende bijeenkomst bij het Gelders Archief spraken WO2GLD (voorheen 'Stichting Versterking Herinnering WOII'), Netwerk Oorlogsbronnen e.a. over de wijze waarop de Gelderse WO2-sector en archiefinstellingen kunnen deelnemen aan het project Oorlogsbronnen Gelderland. Sprekers Joost Rosendaal (voorzitter WO2GLD), Puck Huitsing (programmadirecteur NOB), Edwin Klijn (programmamanager NOB), Fred van Kan (directeur Gelders Archief) en Ad van Heiningen (hoofdredacteur De Gelderlander) deden dat vanuit verschillende invalshoeken. Zo benadrukte Edwin Klijn de grote kracht van het koppelen van bronnen rond de ingangen 'wie, wat, waar en wanneer'. Riep Ad van Heiningen op tot het aangrijpen van dit moment om keuzes te maken (stel prioriteiten!). En onderstreepte Fred van Kan het belang van open data.