Back to top

Zo’n zestig studenten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design van de Hogeschool Arnhem Nijmegen zijn van start gegaan met opdrachten uit de achterban van Erfgoed Gelderland. Opvallend veel studenten hebben gekozen voor vraagstukken over WO2 erfgoed in de provincie. De onderzoeksresultaten worden eind januari opgeleverd.

De studenten bedenken innovatieve en interactieve oplossingen voor vragen uit het erfgoedveld. De komende weken gaan de studenten hun ideeën verder uitwerken en presenteren aan de opdrachtgevers. Studenten druppelen iedere week binnen voor vragen. De opdrachtgevers worden bestookt met mails uit diverse hoeken. Naast WO2GLD werken de studenten aan opdrachten van de Gemeente Zutphen, Mijn Gelderland,  WikiMedia en het Verhaal van Gelderland. Get doel is om iets te bedenken waardoor het erfgoed op een vernieuwende manier bij het publiek onder de aandacht wordt gebracht. We hebben al veel belovende concepten gehoord en zijn benieuwd naar het vervolg.

Een aantal van de studenten houden een videoblog bij over hun project om WO2 erfgoed op vernieuwende manier te presenteren. Een fraaie manier om onderzoeksproces en -resultaten te delen. 

Erfgoed Gelderland werkt al een aantal jaren samen met de opleiding. Meer weten hierover of een keer zelf een opdracht inleveren: kijk dan op de website.

HAN studenten in gesprek over de studieopdracht