Back to top

Deze maand wordt in het kader van Roadmap to Freedom vier keer de luister- en muziekvoorstelling 'Vechten, Vluchten, Overleven: Didi en Marcel' vertoond in de Ericakerk in Ede.

Didi en Marcel zijn twee geliefden, die moeten onderduiken omdat ze Joods zijn. Ze willen meehelpen in de strijd tegen de Duitse bezetter en Didi wordt een van de belangrijkste koeriers in het Edese verzet.

Een verhaal over heldenmoed, verraad en onderdrukking, maar bovenal over de liefde. De liefde tussen twee vervolgde mensen, die ervoor kozen hun leven op het spel te zetten voor datgene wat hen het meest dierbaarst is: het recht op leven en het recht op vrijheid.

‘Vechten, vluchten en overleven’ is een verhaal dat het publiek raakt en ontroert. Een universeel verhaal, dat plaatsvond in de gemeente Ede.

Toneel- en scenarioschrijver Ruud van Megen (bekend van de film ‘Karakter’ en de televisieserie ‘Vechtershart’) tekende voor de tekst van deze voorstelling. Daarvoor deed hij uitgebreid onderzoek en sprak hij met historici over de indringende gebeurtenissen uit deze tijd. Het verhaal zal vertolkt worden door acteur Sander de Heer en Edgar van Asselt omlijst de voorstelling muzikaal op piano.

Data: 8, 15, 22, 29 maart 2020 | 15.30-16.45 uur | Ericalaan 1, 6711 MZ Ede

Meer informatie en inschrijven: https://www.roadmaptofreedom.nl/roadmap-to-freedom-events/vechten-vlucht...